Modita van Zummeren

Modita van Zummeren: Eetproblemen bij alleengeboren tweelingen

Als kind had voormalig arts Modita van Zummeren al een fascinatie voor overleden baby’s en twee- of drielingen. Altijd op zoek naar iets onbestemds ontwikkelde ze depressies en eetproblemen. Als auteur van het boek ‘Honger naar vervulling’ vertelt ze in dit interview waarom veel alleengeboren tweelingen (AT) zo’n moeizame band met hun moeder hebben en in een vicieuze cirkel terechtkomen.

En hoe dit dan weer kan leiden tot een eetprobleem waarbij anorexia een ander diep verlangen ten grondslag heeft dan boulimia en overgewicht. Zo halen veel AT’ers, gevoed door schuldgevoel, tijdens een eetbui het bewustzijn uit eten zodat ze niets meer voelen. Aan het eind leest Modita een stukje uit haar boek ‘Honger naar Vervulling’ voor en geeft ze waardevolle tips.

Hier vind je meer over Modita’s werk en boek. Haar podcast ‘Van pijn naar Zijn’ vind je hier.

Modita heeft ook mij geïnterviewd voor haar podcast over mijn boek. Deze uitzending kun je hier beluisteren.

Dit video-interview wordt je aangeboden ter viering van mijn nieuwste boek ‘Life without Grace, autonoom leven en werken zonder je tweelinghelft.

Wil je op een snelle, effectieve en speelse manier van je onderdrukte emoties af, dan is de cursus ‘Back on Track’ een prachtige manier hiervoor. Je ongeboren tweelinghelft(en) juicht/juichen dit van harte toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×

 

Hoi!

Klik op mijn naam en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?