“Ik hoef niet langer meer te denken dat ik gek ben”

Voetreflexologe Marian Gonlag worstelde tientallen jaren met terugkerende depressieve klachten. Totdat ze in 2021 tijdens therapie erachter kwam een alleengeboren tweeling (AT) te zijn. Er viel veel op z’n plek. Om andere AT’ers veel leed te besparen, werkt ze in haar bedrijf nu met een speciale dienst.

Sinds wanneer weet je dat je alleengeboren tweeling bent?

Ik weet het sinds een jaar. Een energetisch therapeut heeft me meegenomen in mijn celgeheugen of onderbewustzijn, en zo explodeerde het gevoel van gemis opeens. Ik heb een tweelingzus, ze heet Iris. 

Heb je contact met je ongeboren tweelingzus?

In het begin was ik vooral heel boos op haar en wilde ik eigenlijk geen contact. Ik had het gevoel dat ze mij in de steek had gelaten en dat ze zich niet aan de afspraak had gehouden. We zouden het tenslotte samen gaan doen. Ik was bang om het alleen te doen. Het contact ontstaat nu meestal als ik in mezelf keer en in gedachten met haar praat. Ik heb haar aanwezigheid ook een paar keer gevoeld als een warme prettige tinteling aan de linkerzijde bij mijn hoofd. Als ik dat voel dan besef ik dat ze er is. Ik merk dat ik nog steeds een beetje heen en weer ga tussen contact zoeken en haar op afstand houden. 

Weet je het ‘waarom’ van haar vertrek?

In een huilbui waarin ik flink in mezelf keerde en deze boosheid ‘besprak’, kreeg ik de boodschap door dat ze me alleen had laten gaan om me te laten zien dat ik het wel alleen kon. 

Hoe zag je leven eruit voordat je van haar bestaan afwist?

Ik had altijd het gevoel dat mensen niet op mij zaten te wachten. Als ik dan naar mijn leven keek snapte ik zelf niet waar dat vandaan kwam, want ik heb altijd veel vrienden en kennissen gehad. En ook op het moment dat ik ging scheiden bijvoorbeeld hebben velen voor me klaargestaan. Dus ik verklaarde mezelf dan ook weer voor gek. Maar toch zat dat gevoel er en dat kreeg ik niet weg. Ik stond ook altijd ‘aan’. Was bang dat als ik achterover zou leunen en me zou ontspannen dat er dan wat verschrikkelijks zou kunnen gebeuren. Nu snap ik waar dat gevoel vandaan kwam. Dat is me immers in de baarmoeder overkomen. Heerlijk dobberend in het warme vruchtwater verdween plotsklaps mijn allereerste liefde. 

Wat heeft het je opgeleverd sinds je weet AT’er te zijn?

Alhoewel het ontdekken van AT zijn allerlei heftige emoties met zich meebracht, heeft het me vooral opgeleverd dat ik nu snap waarom ik me altijd heb gevoeld zoals ik me voelde en waar bepaalde angsten vandaan kwamen. Hierdoor hoef ik niet langer meer te denken dat ik gek ben en niet meer aan mezelf te twijfelen. Ik mag  op mijn gevoel gaan vertrouwen. In mijn werk als voetreflextherapeut geeft me dat meer zelfvertrouwen en ben ik nu alert op signalen die op AT kunnen wijzen. 

Zijn je eigen kinderen ook AT?

Zelf heb ik een tweeling gekregen waarvan eentje een huilbaby was. Kort voor mijn eigen ontdekking heb ik pas ontdekt dat het een drieling is geweest. Tegenwoordig weten ouders, door de vroege echo’s, veel vaker dat er sprake is geweest van een twee -of meerlingzwangerschap.

Daar heb jij speciaal iets voor ontwikkeld?

Voor kinderen waarvan de ouders dit weten en die bijvoorbeeld als baby veel huilen of hebben gehuild kan ik de Verbroken Verbinding Massage inzetten. Hierbij breng je de periode tijdens zwangerschap en geboorte in kaart. Op de voeten is een peri -en prenatale lijn waarop blokkades voelbaar zijn. Door middel van deze massage kun je de energie weer laten stromen en kunnen onbewuste traumatische ervaringen geheeld worden. 

Waarom is dit zo belangrijk?

Ik wou dat ik geweten had van dit fenomeen in de tijd dat ik zelf een huilbaby had. Of dat er mensen waren geweest die ons hierop hadden kunnen wijzen en ons hadden kunnen ondersteunen. Mijn moeder heeft het niet geweten en heeft me het dus ook nooit kunnen vertellen. Ik heb vijftig jaar geworsteld met terugkerende depressieve klachten. Hoe mooi is het als je mensen kunt helpen door dit eerder te ontdekken bij zichzelf. 

Zijn er al resultaten bekend van je klanten?

Alhoewel dit alles nog pril is heb ik al enkele keren mogen ervaren dat kinderen die veel huilden en claimend gedrag vertoonden direct tijdens de massage tot rust kwamen. Deze massages waren bij jonge baby’s. Deze worden uitgevoerd bij de moeder terwijl het kind op haar borst ligt. Het is fantastisch om te zien wat het effect op moeder en kind heeft. En dat geeft mij een enorm voldaan gevoel. Dat je op die manier een kind de rust terug kunt geven, wetende dat hij of zij de impact van de gebeurtenis geen twintig of vijftig jaar met zich mee hoeft te dragen voordat het de rust vindt. 

Heb je nog meer tips voor ouders?

Het helpt ook enorm wanneer ouders bespreken met hun kindje wat hen is overkomen. Zodat het kind zich gehoord en gezien voelt. Dat is wat ik de ouders  sowieso mee geef. Een kind huilt niet voor niets. Hij of zij heeft je iets te vertellen, maar kan er nog geen woorden aan geven. Dit geldt ook voor andere ervaringen die tijdens de zwangerschap of geboorte zijn opgedaan. 

Hoe kunnen mensen je bereiken?

Mensen kunnen mij bereiken via telefoonnummer 06-36176087 of e-mailadres info@viavoeten.nl

Meer info over het boek ‘Life without Grace, vind je hier.

Bezoek je tweelinghelft met deze bijzondere zielsreis.

Coaching voor alleengeboren tweelingen vind je hier.

6 gedachten over ““Ik hoef niet langer meer te denken dat ik gek ben””

 1. Een mooi interview, nu ga jij mensen op je pad krijgen die hiervoor geholpen willen worden.
  Nu heb je een duidelijke doelgroep.
  Geweldig.
  Jouw pad!
  😘❤️🦶🏼🙏

  1. Hai Annelies…

   Dank je wel voor je compliment. Ik vertrouw er op dat het zo werkt inderdaad. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring en kennis in te kunnen zetten voor mensen die mijn hulp willen gebruiken.
   Alleen het onderwerp onder de aandacht brengen kan al helpend zijn. Ik wil graag doen wat er binnen mijn vermogen ligt. Dus ik ben dankbaar dat Joyce me deze mogelijkheid bood.

   🙏🏼❣️🦶🏼😘

 2. Wat een verhaal, nooit geweten dat het zo in elkaar zit. Wat fijn om hier nu mee aan de slag te gaan. Heel veel succes gewenst.

 3. Dank je wel voor je reactie 🙏🏼

  Het was voor mij ook een onbekend fenomeen. Laat staan dat ik wist wat de impact ervan op je verdere leven kan zijn. Bij mij vielen er daardoor veel puzzelstukjes op zijn plaats. Dat gaf veel rust.
  Ik hoop door dit onderwerp onder de aandacht te brengen dat mensen weten dat dit een mogelijke oorzaak van de onrust in zichzelf kan zijn. En dat ze dan de juiste hulp kunnen zoeken. Het is mooi hoe je met voetreflexologie daar een hele mooie bijdrage in kan leveren.
  Hoe fijn is het als baby’s,m/ kinderen/mensen niet zo lang hoeven te worstelen als ik heb gedaan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij❣️🦶🏼😘

 4. Wat bijzonder Marian .. mooi om te lezen! Ik ben 52 en weet sinds een paar maanden dat ik een AT ben .. ook voor mij meer puzzelstukjes op z’n plek. Ik vind het nog lastig om helder te krijgen wat ik zou kunnen doen om deze wetenschap meer te integreren in mij, heb jij mss nog een tip?

  Hartegroet van Ellen 💖

  1. Hai Ellen..

   Allereerst dank voor je reactie en compliment.
   Wat bijzonder dat jij ook op je 52e ontdekte dat je AT bent.. net als ik.

   Je zegt dat je graag wat ideeën zou horen om de wetenschap van AT zijn te integreren in je leven.
   Ik probeer even te begrijpen wat je daar precies mee bedoelt. Bedoel je dan dat je de bijkomende emoties een plekje zou willen geven? Of bedoel je dat je er iets mee zou willen doen qua werk of invulling in je leven? Of… misschien bedoel je nog wel wat anders?
   Wat mij hielp om begrip voor mijn eigen gedrag, gevoelens en angsten te hebben was om een aantal boeken te lezen zoals ‘Drama in de moederschoot’. Dit was ook heel helpend om mijn partner inzicht te laten krijgen in de impact die deze gebeurtenis op je kan hebben.
   Daarnaast het boek van Joyce ‘Life without Grace’ en het boek ‘Ik wou dat ik twee hondjes was’ van Aranka Reeuwijk. In beide boeken staan naast persoonlijke verhalen ook mooie opdrachten/ oefeningen die je verder kunnen helpen in je proces om deze gebeurtenis te verwerken.
   Sowieso is het heel helpend als je iemand vindt die openstaat voor dit thema en jouw verhalen en gevoelens hierover aan wil horen.
   Dat hoeft misschien niet persé een professional te zijn. Alhoewel ik het zelf heel fijn vond om hiermee met een energetisch therapeut aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik een begripvolle partner en vriendin. Maar daarnaast kan het fijn zijn om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik ben bijvoorbeeld ook lid geworden van de Facebook-groep Alleengeboren Tweelingen en Meerlingen.
   Ik hoor het graag of je hier wat mee kunt of dat je eigenlijk iets anders bedoelt.

   Liefdevolle groet, Marian

Reacties zijn gesloten.

×

 

Hoi!

Klik op mijn naam en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?