Rejoyce Xpress alleengeboren tweelingen

Relatiebreuk door verlatingsangst

Yvonne (41) is een alleengeboren tweeling. Haar vriend Hugo verliet haar plots anderhalve maand geleden. Met als argument dat hij niet langer kon omgaan met Yvonnes aanhankelijkheid. Dit gebeurde eerder ook al met haar vorige partner Jaap die de benen nam om dezelfde reden.

Helaas is dit een patroon in Yvonnes leven die inmiddels weet dat ze een ongeboren broertje had in de baarmoeder. Terwijl Yvonne steeds veel energie stopt in al haar relaties en erg gehecht raakt aan haar partners, blijft zij uiteindelijk met lege handen achter. Ze voelt zich moederziel alleen. Ze besluit een innerlijke treinreis met Rejoyce Xpress te maken vanaf haar Station Verdriet met Hugo als reisdoel.

Doelloos en verloren

Op de heenweg noteert ze op haar werkblad dat ze verdrietig is dat hij ineens is vertrokken terwijl ze alles deed om het hem naar de zin te maken. Sinds zijn vertrek voelt ze zich doelloos en verloren en mist ze haar broertje meer dan ooit. Yvonne had liever gewild dat Hugo meer begrip had getoond voor haar situatie en haar door dik en dun had gesteund .

Gezien en gehoord

Aangekomen op het station van bestemming, ontmoet Yvonne haar ex-vriend in zijn stationsrestauratie. Hij zal haar zonder interruptie zwijgend aanhoren en haar alle ruimte geven zich te uiten. Yvonne leest, aanvankelijk overmand door verdriet, haar blad voor. Ze laat de pijn door zich heen stromen. Na de derde keer lukt het haar met meer kracht het blad voor te lezen. Het doet haar goed dat (virtuele) Hugo niet is weggerend en dat hij haar begripvol toeknikt. Yvonne voelt zich opgelucht dat ze door hem wordt gezien en gehoord. 

Ze neemt voor nu afscheid van Hugo en bedankt hem dat hij er voor haar was. Op de terugreis naar haar thuisstation noteert Yvonne haar inzicht dat het veilig is om haar waarheid te zeggen, zonder dat die ander wegloopt. Ze voelt zich erg opgelucht en een stuk krachtiger.

De helende werking van acceptatie

Om deze transformatie te versterken, maakt Yvonne nog een aanvullende vergevingsreis naar Hugo. Ze spreekt naar hem uit dat ze had gewild dat hij meer begrip had voor haar situatie en haar door dik en dun had gesteund. Maar dat ze nu accepteert dat dit niet het geval is. Hierdoor kan ze haar verwachting naar Hugo toe loslaten en zichzelf vergeven dat ze heeft vastgehouden aan haar verdriet.

Yvonnes actielijst

Op haar terugreis belooft Yvonne zichzelf drie dingen: 1) te werken aan haar heling van de relatiebreuk 2) te werken aan haar verlatingsangst, 3) in contact te komen met haar ongeboren tweelingbroer. Als concrete actiepunten schrijft ze op: 1) in een schriftje noteren welke mooie dingen de relatie met Hugo heeft gebracht, 2) de volgende dag een boek op te zoeken dat gaat over verlatingsangst, 3) komend weekend online te zoeken naar een coach die haar kan helpen te connecten met haar tweelingbroer.

Je toekomst herschrijven

Wanneer Yvonne zich verplaatst in haar toekomst, waarbij haar intenties zijn uitgekomen, voelt ze zich blij en verbonden. Ze schrijft nieuwe overtuigingen op die haar gaan helpen deze intenties te doen slagen. Tot slot noteert ze welke beloning ze zichzelf geeft voor het maken van deze helende reis. Want als je jezelf beloont, zal het Universum je meer dingen geven die het waard zijn om beloond te worden. Een stuk lichter en hoopvoller arriveert Yvonne weer op haar thuisstation.

Rejoyce Xpress

Wil jij ook Back on Track?

Meer info over het boek, vind je hier.

Bezoek je tweelinghelft met deze bijzondere zielsreis.

Coaching voor alleengeboren tweelingen vind je hier.

×

 

Hoi!

Klik op mijn naam en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?