geboorte ware ik alleengeboren tweeling

De geboorte van je ware ik zonder je tweelinghelft

Ben jij er als alleengeboren tweeling of meerling (AT) altijd voor een ander en negeer je hiermee je eigen behoeftes? Wil je eindelijk eens doen wat jij verlangt maar stuit dit op weerstand? Ik geloof dat veel AT’ers dit herkennen. Ze hebben er hun buik vol van. Ze verlangen naar de geboorte van hun ware ‘ik’, maar houden de persweeën zelf tegen. Herkenbaar? Bekijk hieronder de video en lees verder onder de opnames.

Angst voor afkeuring

Misschien wil jij al een tijd je leven anders inrichten, helemaal voor jezelf kiezen, maar je angst houdt je tegen. Want stel dat mensen je zullen afkeuren. Of stel dat je nieuwe ‘ik’ een geboorteafwijking heeft. Juist dan wordt het hoog tijd om te leren luisteren naar je emoties die je in contact brengen met je verlangens.

Het hebben van emoties zoals verdriet, boosheid en angst is heel normaal. Het maakt ons mens. Desondanks willen we ze soms het liefst negeren, want ze zijn lastig en houden ons alleen maar op. Toch zijn dit hele natuurlijke en aangeboren gevoelens. En daarom zullen ze zich blijven aandienen totdat je ze serieus neemt.

Schuldgevoel is onnatuurlijk

Daar tegenover staan onnatuurlijke, niet aangeboren gevoelens zoals schuldgevoel. Vooral herkenbaar bij alleengeboren tweelingen en meerlingen omdat zij wel, en hun andere helft(en) niet zijn geboren. Schuldgevoel ontstaat o.a. als we niet voldoen aan de verwachtingen van anderen en onszelf. Dit is ons opgelegd door opvoeders en leraren. Maar ze waren soms wel nodig om ons als kind richting te geven. Eenmaal volwassen, zijn ze ons echter tot last.

Stel nu dat je een ander spoor wilt volgen. Gewoon omdat jij weet dat deze oude patronen je niet meer dienen en jij jezelf hiervan wilt bevrijden. Je verlangt er steeds meer naar om je hart te volgen. Datgene te doen waarvan jij gelooft dat dit jouw levensdoel is. Eindelijk wil je ervoor gaan en raak je bezwangerd met je nieuwe ‘ik’.

Kom uit de vicieuze cirkel

Het kan dan zomaar zijn dat je wordt overvallen door schuldgevoel waardoor jij ernstig begint te twijfelen. Dat stemmetje in je krijst misschien wel dat jij egoïstisch bent of dat jij anderen en jezelf uiteindelijk hiermee benadeelt. En voordat je het weet, neem jij toch wat weeënremmers om de geboorte uit te stellen.

Je besluit misschien zelfs alles weer terug te draaien. Aanvankelijk voel jij je opgelucht want het ongemakkelijke gevoel verdwijnt. Je overweegt zelfs een abortus maar feitelijk is dit te laat. Wat binnenin je leeft, wil een keer naar buiten. Dus na een poosje herken je weer je oude patroon waar je eigenlijk uit wilde. Je baalt. Hoe kom je nou uit deze vicieuze cirkel?

Focus op je verlangens

Het is goed te weten dat opgelegde gevoelens, zoals schuldgevoel, blijven bestaan zolang jij er aandacht aan geeft. Je kiest dan ongewild voor het oude. Zodra jij besluit dit opgelegde gevoel te negeren, zal er waarschijnlijk weer een naar gevoel op je afkomen. Dit is niet erg, zwangerschapsmisselijkheid hoort bij het proces.

Maar als jij blijft focussen op jouw verlangens en op wat jij nou echt wilt in je leven, zal dat onnatuurlijke gevoel van schuld verdwijnen. Dan heb je grotere kans dat jij je doelen bereikt. Je bent het waard om eindelijk jouw ware ‘ik’ geboren te laten worden! Dus…Beschuit met muisjes binnenkort?

Kom weer op het juiste spoor

Meer info over het boek, vind je hier.

Bezoek je tweelinghelft met deze bijzondere zielsreis.

Coaching voor alleengeboren tweelingen vind je hier.

×

 

Hoi!

Klik op mijn naam en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?