Basistraining Vergeving

Veel alleengeboren tweelingen/meerlingen hebben vergevingsissues. Die worden al geboren in de baarmoeder wanneer jij je tweelinghelft(en) verliest en jij daar boos of verdrietig om bent. Vaak blijf je in je leven als een rode draad mensen en situaties aantrekken die je (in jouw ogen) onrecht aandoen. Je hebt dan de keuze wel of niet te vergeven.

Maar vergeving is een beladen woord. Het suggereert maar al te vaak dat we de hand over ons hart moeten strijken terwijl die ander ons ‘ik weet niet wat’ heeft aangedaan. Oog om oog, tand om tand. We zien dit momenteel om ons heen, in het klein en in het groot. Je kunt er ook anders mee omgaan wat jou veel vrijheid zal opleveren.

Leer nu in deze voordelige basistraining de principes van vergeving en hoe je ‘iets onvergeeflijks’ in je leven kunt vergeven.

In mijn werk ontmoet ik regelmatig mensen die hun recht willen halen. Zij zijn, vaak zeer terecht, boos om iets wat hen is ‘aangedaan’. Ik zeg ‘terecht’, omdat ik geloof dat boosheid gezien en gehoord mag worden voordat je deze kunt helen.

Je macht weggeven

Maar helaas blijven mensen vaak steken in hun boosheid. Dit kan zelfs leiden tot de dood. Zij geloven dat als zij die ander vergeven, ze opnieuw over zich heen laten lopen.
 
Maar wat er in feite gebeurt, is dat zij blijven steken in hun verleden. En dat is heel erg jammer, want zo geven zij de macht uit handen en voelen zij zich keer op keer opnieuw gekwetst.
 
Vergeving is een innerlijk proces van persoonlijke groei dat weinig tot niets met die ander te maken heeft. Het gaat niet om hem of haar, maar om jou.

Vergeven doe je voor jezelf

Misschien kan jij momenteel ook iemand maar moeilijk vergeven. Iemand die jou bewust of onbewust pijn heeft gedaan. Ik begrijp het, echt waar. Dit had niet mogen gebeuren. Toch nodig ik je uit te kiezen voor vergeving. Dat betekent: je wroeging loslaten en jezelf toestemming geven verder te gaan. Omdat jij het verdient vrij te zijn!

Omdat vergeving zo hard nodig is in de wereld van vandaag, kun je nu extra voordelig deelnemen aan de basistraining vergeving die je een jaarlang thuis zelfstandig en in je eigen tijd volgt.

De training bestaat uit het volgende:

  1. Audio ‘Omarm je kleine irritaties en train je vergevingsspier’
  2. Audio ‘Vergeef jezelf je pleasegedrag’
  3. Audio ‘De 10 principes van vergeving’
  4. Audio ‘10 beruchte misvattingen over vergeving’
  5. Audio met 3 tools om vergeving te implementeren
  6. Een downloadbaar en printbaar werkboek
  7. Bonus: een halfuur Zoom-bespreking van je ingevuld werkboek

En dat alles tijdelijk voor slechts 10 euro ex btw (euro 12,10 incl. btw).

“Jarenlang heb ik mezelf weggecijferd om anderen tevreden te stellen. Door een opdracht in de training kwam omhoog dat ik niet mijn grenzen aangaf waardoor er vaak misbruik van mijn goedheid gemaakt werd. Toen het moment kwam dat ik mezelf mocht vergeven kwamen er veel emoties omhoog. Het voelt nu een heel stuk lichter.”

“Ik zet mezelf vaak op de laatste plaats, met name in combinatie met m’n kinderen en gezin. En ja, ook dat schuldgevoel, als ik toch voor mezelf kies, resoneert. Liever blijf ik niet in dit gedrag. Ik weet het nu beter voor mezelf. Ik ga blijven oefenen en fouten maken. Ik vergeef mezelf.”

“Ik besef nu dat ik mezelf mag vergeven voor mijn narcistische gedrag, …..energie die ik meekreeg van beide ouders. Het is heel veel wat ik mezelf wil vergeven.”

“Ik kwam tot het inzicht dat ik mezelf heel vaak stoor door in m’n mind te gaan zitten. Dat ik daarmee de flow van mijn hart verstoor. Ik vergaf mezelf daarvoor en voelde meteen wat meer ruimte.”

“Ik begrijp nu waarom ik het pleasen als overlevingsstrategie heb gekozen. Nu weet ik wat ik eraan kan doen. Vooral niet meer in de schoenen van de ander staan om naar mijzelf te kijken of ik wel oké ben, maar in mijn eigen schoenen blijven staan en doen waar ik blij van word.”

“Ik vroeg me af hoe vergeving zit met misbruik, want dan is toch wel de ander de boosdoener. In deze training leerde ik dat je jezelf ruimte moet geven je vrijuit uit te spreken en dat pijn mag worden doorvoeld. Om daarna vanuit een ander perspectief te voelen wat het beste is voor jou (‘het slachtoffer’). Dit helpt me echt!”

“Je zegt: Feiten zijn oordeelloos. Dat is een mooie. Feit: mijn buurvrouw vraagt hulp. Ik maak er een heel claimverhaal van omdat ik zelf bijna nooit hulp vraag. Dit vraagt dus om vergeving.”

“Ik heb jarenlang me aan mijn ouders aangepast (pleasegedrag) om toch redelijk normaal contact met hun te hebben. Maar ik kan dit vanaf nu niet meer omdat ik in het contact met anderen mezelf wil kunnen zijn en mezelf niet meer bloot wil stellen aan o.a. grensoverschrijdend, manipulatief gedrag.”

“Vergeven heeft te maken met mijn oordelen en projecties terughalen… Die vind ik mooi. Die gedachten maken dat ik anders blijf lijden. Actieplan is om die te onderzoeken. Ik merk wel dat als ik begrijp waarom die persoon zo heeft gehandeld, dat ik beter bij mijn vergeving kan. Er komt dan begrip voor de ander maar ook voor mijzelf en dat schept de ruimte om te leren van elkaar.”

“Oef.. zoveel wordt me duidelijk… erg pijnlijk en verdrietig soms ook. Ik zie nu dat ik eigenlijk geneigd ben om meteen in het begrip en de compassie voor de ander te schieten en ik daardoor van mijn eigen gevoel wegren. Mijn eigen vergevingsproces zit hem er dan ook met name in om mezelf, mijn gevoel en mijn ervaring erkenning en ruimte te geven, merk ik.”

“Ik kan me nu de fout vergeven dat ik onder invloed van beide ouders te jong trouwde en me daardoor meer en meer afschermde van man en ouders…”

“Bijna altijd regel ik altijd alles, terwijl de ander afwacht. Ik geloof dat ikzelf op de laatste plaats kom en als ik iets voor mijzelf doe voel ik mij schuldig. Ook vraag ik liever geen hulp aan anderen omdat ik niet tot last wil zijn…. Maar nu vergeef ik mijzelf daarvoor en maak ik andere keuzes.”

“Ik voel me nu goed en meer bevrijd. Mooie ervaring deze reis. Het inzicht dat ik meeneem uit deze training is dat ik de moeder ben van mijn jongere ik.”

“Ik ervaar Joyce als een heel integer, authentiek, intuïtief en liefdevol persoon. Tijdens de training creëert ze een veilige, stevige en warme bedding waardoor ik me dieper in mijn proces kan laten zakken en goed bij mezelf kan blijven.”

“De vergevingstraining heeft me veel heling en diepgaande inzichten opgeleverd.”

“Ik ben geneigd anderen altijd maar te begrijpen om het minder erg te maken. Dit triggert mijn gevoel van achteraan in de rij te staan… Tijd voor verandering en mijn gevoel echt te uiten wanneer er over mijn grenzen wordt gegaan ipv alleen mezelf terugtrekken uit de situatie.”

“Nu ik weet dat pleasegedrag de grootste vorm van verslaving is van hooggevoelige mensen ben ik dat pleasen stap voor stap gaan loslaten. De grootste eyeopener is dat toen ik in mijn gezin leerde zeggen wat ik zelf wilde, dat ze zeiden: ‘natuurlijk, doe maar’. En ze hielden nog steeds van mij.”

“Het was soms echt intens en diep. M’n ogen uit m’n hoofd gehuild. Maar ook heel mooi en nu voelt het lichter en er is opluchting.”

“Door te snel in het begrip van de ander te schieten, schiet ik helaas vaak mezelf voorbij… Begrip voor mijzelf en dan ook echt met mededogen kunnen kijken naar wat er gebeurd is, helpt nu.”

“De 3 tools die je aanreikt om vergeving te integreren in de dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse routine vind ik fantastisch. De kers op de taart vind ik Rejoyce Xpress, een persoonlijke unieke ervaring van de reizen en de inzichten die er uitkomen. Het zorgt voor persoonlijke vooruitgang op mijn ritme.”

PS:

– Deze training gaf ik eerder aan missieonderneemsters, maar is voor iedereen relevant.

– Deze training is deels geïnspireerd door het werk van Willem Glaudemans.

– De foto is de Chrysoberyl en is gemaakt door Wilma van Opstal

×

 

Hoi!

Klik op mijn naam en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?